ENNAMOON K.
23, ocpd-perfectionist & clumsy chemist
i ii iii

kmk 4th sem ; 4th ups
Sunday, February 02, 2014 • 2:30 AM
Kita start dengan gambaq aku yang comei tapi gemok. Well, saponification tak menjadi gara gara dok posing. Nasib baik la Mr Faizal Khudri tak garang, kehkehkeh.

Assalamualaikum and konnichiwa minna-sama. Huh, dah lama tak mengupdate blog ni yah. Fuh fuh, pergi kau spider dengan habuk-habuk sekalinya. Aku mau mengupdate blog buruk ni, kehkehkeh. Last updated was near Christmas, i believe. Then, i couldn't update because i was too busy with preparation for UPS and assignments. Many stories were postponed. Now, i forget what exactly i'm going to story, huh? Well, aku cerita ja la yang mana terlintas dalam kepala otak aku ni, hehehe.

Randoms.
Aku tak tau la sebab apa, tapi sem ni aku memang malas tahap gaban. Kerja duk menghadap anime ja. Waktu bila? Off course after all the classes were finished. Then, virus tu pon berjangkit kat Eira coz aku bagi dia Kuroko no Basuke, Shingeki no Kyojin and Fairy Tail. Perghh, aku dalam bab influence orang ni memang "terror" la, hahahaha. Still, sem ni aku memang happy coz aku dapat roomates yang caring. So, jarang sangat kami bergaduh, huh. But, we never outing together. I will plan something before we graduating from matric. 
Only Eira was not here, but Teah tersesat pulok, heh.

My lepaking team for this sem was not bad. Pantang ada gap, memang kerja makan ja. Kat mana? Kat kioosskk la. Port kami selalunya depan banquet, belakang serambi. Selalu ja pengarah turun, kadang kadang sembang dengan pelajar. Habis dengan kami kami pon kena. Topik wajib? "What is your pointer?" Huh, parah sungguh pengarah ni.
Tengok, sempat lagi bergambar dalam dok makan tu.

Sambutan Maulidur Rasul peringkat Kolej Matrikulasi memang meriah. Seawal jam 7 pagi, semua pelajar diminta turun dan bersedia untuk berarak sambil berselawat atas nabi. Dalam duk tunggu waktu berarak tu, kami bukan guna masa untuk berselawat dak pon berzikir, cuma menyembang benda benda tak faedah. Merapu hala. So jangan contohi kami ya adik adik. Dan lagi kami dok snap picture. 
Tuu, ada yang dah terduduk dah tu. Nasib baik tak tertiarap lagi.

UPS.
Dok meralit habis kot ni, hmmm last-last UPS bakal menjelma. Aku preparation satu haprak pon tak buat. Tapi aku slalu buat nota kecik kecik tu. Bak kata Encik Nazri, Ketua Unit Pensyarah Sains Komputer, NOTA TOYOL. Tapi aku slalu sangat bertangguh nak buat nota nota tu, malas gamaknya. Last skali tang program Biologi sebelum UPS, memang ketaq lutut la, nak tepis soalan Madam Intan. 

Masa gap program biologi.

Habis ja segala program yang dijadualkan, UPS pon tiba. Start dengan subjek English yang perlu disiapkan summary within 100 words. It was quite easy. Easy la sangat, tapi berpeluh gak la. Then, on the same day, we proceeded with Chemistry. Oh shit! It scared me to death when i had to deal with time. Only one hour, i had to think the solution and to draw the structures. Yes, we studied ORGANIC! My God, even there was no calculation, but it still difficult for me. I was forced to memorize which parts of the structures i must connected, what kind of reagents i should use, and what products should be formed. Then, the questions could ask about the type of reaction, and reaction name. They were really different, even though they seem same. 
See? I wonder how they studied Organic Chemistry, hmm.

Lepas ja pensyarah kutip kertas Kimia, kepala aku pening. Tahu sebab apa? I wanna VOMIT! This is my first time, i wanna vomit after the exam. Maths pon tak penah jadik cam ni. Memang aku tak nampak nak sambung Degree dalam Organic Chemistry. Then, next day, Matematik menyusul pulok. Alhamdulillah, i could answer it. But, aku nak marah jugak sebab careless kat bab Probability. Last day, aku jawab Biologi ngan Sains Komputer. Biologi naik soalan entah ke apa apa, aku menghentamnya saja. Sains Komputer pulak nasib baik yang hapai-hapai tak keluaq banyak. Kena tau yang basic-basic ja, hohox. Huh, akhirnya berjaya jugak UPS dihabiskan. Sekarang aku ada kat rumah. Holiday for a week. Don't jelly, wahai budak budak sekolah, hahaha. 
Ini cuma gambar gambar random ja, hehe.

Okayhs la, dah habis dah kowt aku dok membebel. Baru rasa puas. Sehingga bertemu lagi, assalamualaikum, daaa~

ps : I have no idea on what kind of course i need to proceed.

Labels: ,


Author
                  

New Stories

  • kmk 4th sem ; beginning
  • kmk 3rd sem ; 3rd pspm result
  • gap ; family trip - teluk batik
  • kmk 3rd sem ; ending
  • kmk 3rd sem ; 4th long story
  • kmk 3rd sem ; 3rd long story
  • kmk 3rd sem ; ramadhan
  • kmk 3rd sem ; magazine assignment
  • kmk 3rd sem ; perasaan
  • kmk 3rd sem ; beginning

  • Archive

    » 2016
    » 2015
    » 2014
    » 2013
    » 2012
    » 2011

    Footprints


    Credit

    Design and template originally by Ayuni and re-edited by ENNAMOON K.