ENNAMOON K.
23, ocpd-perfectionist & clumsy chemist
i ii iii

kmk 4th sem ; 4th ups result
Saturday, March 08, 2014 • 7:57 AM
Assalamualaikum minna! Title di atas berkenaan dengan result kan? Wait for a while, let me tell you the another story first, hahaha. So, alhamdulillah all the assignments had been completed. After all, yeah we struggled very hard. Not just for Biology, but also for English. The Writing Report already presented by our team. The team leader was Ashan, followed by the members, Asilah, Syud Tinggi, Ain and lastly me. 

On 3th March 2014, Monday, the result for UPS final semester was announced. Actually, i didn't feel anything on that day. I also forgot that day was the important day, haha. So dengan selambanya aku memulakan hari dengan pergi ke kelas. Sehinggalah dalam kelas English, Sir Saiful Bahar duk merapu apa ntah kat depan tu. Oh ya, baru teringat! He gave us a task for each group. The task was about something like this. "If you are the ruler of a kingdom, what kind of kingdom you want to create?" Woah, the instruction pretty clear and interesting. Then, dia tunjuk hasil kerja kelas lain. Ada yang cipta kingdom atas langit la, rakyat dia pakai ihram la, purdah la, entah ke apa-apa. This task needs us to have higher imagination. My gaawwdd, ketahuilah bahawa aku amatlah zero untuk mengerakkan otak aku ini untuk memikirkan jenis kerajaan apakah yang aku nak tubuhkan.

Then, aku ngan team member lagi satu, si Asilah mendapat idea yang lapuk! Avatar The Last Airbender! Kami mencuri data kerajaan Api, or in the other name was FireNation. Semua data kerajaan tu aku selongkar melalui wikia, hahaha. Senang keja doe. Kat Uni jgn duk buat camnie, kang hilang markah.

Prince Zuko so handsome!

Haris dah janji ngan aku, kalau dia tak dapat A solid untuk Biology, aku kena belanja dia Snack Plate ayam KFC tue. Kepala hotak ko, ingat aku ni cop duit cam Zeti Aziz tu ka? Aku on ja la, coz aku tahu Haris ni memang pandai dalam bab-bab Biology ngan Matematik. So dengan excitednya dia cakap, "Aku dah tau result. Nah tengok phone ni." Aku pon tengok la phone dia, memang terkejut bapak ah, dia dapat C+. Ohhh my, melayang duit aku. Then, aku rasa eksited jugak, aku pon check la number matrik aku kat phone dia. Jengjengjeng. Lastly, i got to know my result. Guess what?
4Flat! 
Aha, unbelievable. Yeah seriously, i thought i gonna get 2Flat only coz Chemistry susahnya tahap dewa, and Maths aku banyak careless. I didn't know what to do. I said Alhamdulillah, Syukur kepada Allah. Sesungguhnya Dialah pengatur segala ketentuan. Aku pon eksited call mak ngan abah aku. Hahaha, bahagianya cakap "Ina 4Flat". But for final PSPM, I have no idea whether i can do it or not, because i'm dealing with Organic for Chemistry and Biology has many complicated concepts need to be understood and memorized.  And aku pulak serabut dengan penyakit aku ni. Semalam dah pi confirm dengan doktor, aku ni ada penyakit kulit, not cancer. She gave me antibiotik and cream. Alhamdulillah.

Okayhs la, nak bermumbling ngan babbling kat sini pun cukup-cukup la. Today is Saturday, i need to return to KMK at 3 p.m. My last and final battle still waiting me. Just one i ask from Him, give me strength. Jadikan aku manusia yang kuat jiwanya, tenang hatinya, dan waras fikirannya.
Okayhs, assalamualaikum daaa. 

Labels:


Author
                  

New Stories

  • kmk 4th sem ; hardships
  • kmk 4th sem ; 4th ups
  • kmk 4th sem ; beginning
  • kmk 3rd sem ; 3rd pspm result
  • gap ; family trip - teluk batik
  • kmk 3rd sem ; ending
  • kmk 3rd sem ; 4th long story
  • kmk 3rd sem ; 3rd long story
  • kmk 3rd sem ; ramadhan
  • kmk 3rd sem ; magazine assignment

  • Archive

    » 2016
    » 2015
    » 2014
    » 2013
    » 2012
    » 2011

    Footprints


    Credit

    Design and template originally by Ayuni and re-edited by ENNAMOON K.