ENNAMOON K.
23, ocpd-perfectionist & clumsy chemist
i ii iii

gap ; reunion wani & tikah
Saturday, February 14, 2015 • 10:36 PM
Assalamualaikum semua! Sehatkah korang semua? Hope semuanya sehat okeyh? haha. Hmm, entry lepas bertajuk Chark Arh and Umie right? Today i gonna tell you about my bestfriends who i met during matriculation. They are Wani and Tikah. Wani is my exroomate and exclassmate whereas Tikah is my expracticumate. Disebabkan rumah diaorang terletak di Kupang, Baling, Kedah di mana ianya dekat ngan rumah tok wan aku kat Kampung Charok Sik, Baling, Kedah so kitaorang pon buatlah reunion yang kecil-kecilan saja. Seriously, aku rindu gila kat kawan seperjuangan matrikulasi aku, berbanding kawan-kawan sekolah aku yang dulu.
Balqis (my cousin)  yang kecik tu memang ganas sungguh, duk kacau depa makan haha. 

Mak aku buat laksa hari yang depa mai tu, 7hb Februari 2015, Sabtu. Duk kalut sangat layan depa, sampai aku pun tak merasa laksa tu. Semangkuk pun tak sempat. Tak terubat jugak la kempunan aku kat laksa, haha. Wani yang aku kenal memang baik hati. Tengok, dia mai visit aku pun dia bawak mai buah epal, hehe. 
Wani ngan Tikah buat comey bulehhh, haha. 

Then, kitaorang berbual-bual pasal kehidupan universiti. Roomate la, classmate la, everything. Of course, matriculation lebih best daripada universiti. Sementara tu pulak, kitaorang sempat selfie lagi ha. Memandangkan aku suka tangkap gambar, aku ajak la diaorang gi Charok Tok Long. For your information, charok is sungai.

 I really like this picture so much! *Ayat redudant kah ini?* haha. 

Dalam perjalanan ke charok, terjumpak dengan Pokok Kekabu. Tau dak apa pokok kekabu tu? Pokok kekabu ni pokok yang terkenal ngan hantu langsuir, haha. Yes im dead serious! Haha, yang diaorang ni bukan nak gi skodeng langsuir, tapi nak main ngan kekabu, bajet ala-ala snow di overseas, hahaha. Bila dah sampai ke sungai tu, tunggu apa lagi? Bergambar la, haha.

Wani yang ayu.

Tikah yang comey, haha.

Yeeee haaaa!!!

This place brings me many momento(s). I usually went there when i was in between 10 years old till 15 years old. Now, i rarely come here. Semua dah besar kan, malas nak mandi sungai dah. Segan pulak tuu. Huhu, now i wanna say THANK YOU so much because korang sanggup datang jumpak aku. Wani ngan Tikah dari Kupang sanggup bawak motor ke kampung aku, tengah panas pulak tu sebab nak jumpak aku ja. Well, aku jamu laksa semangkuk, okay kan? Haha. Okay la, aku nak pi daftar subjek untuk sem 2 aku pulak ni. Nanti kouta penuh pulak. Okeyh, assalamualaikum daaaa.

ps : seminggu ja lagi mereput di rumah.

Labels: , ,


Author
                  

New Stories

  • gap ; reunion umie & chark arh
  • upm 1st sem ; the path
  • upm 1st sem ; outing (MAHA & MINES)
  • upm 1st sem ; resolution
  • upm 1st sem ; deep forest
  • upm 1st sem ; experiences
  • upm 1st sem ; 2nd turning point
  • gap ; bebas
  • gap ; happy eid
  • kmk 4th sem ; 4th pspm result

  • Archive

    » 2016
    » 2015
    » 2014
    » 2013
    » 2012
    » 2011

    Footprints


    Credit

    Design and template originally by Ayuni and re-edited by ENNAMOON K.